[23/11/2017] Els amants de la rambla del Celler, de Víctor Alexandre

Presentació del llibre

“Els amants de la rambla del Celler”: un univers de pàgines viscudes per dos ancians enamorats

És el retorn a la novel·la, després de sis anys, de Víctor Alexandre

Victor Alexandre, acompanyat per Josep M. Sans i Escolà (secretari de l’Ateneu Terrassenc) i Jordi Fernando (Director de Meteora) presentarà la seva novel·la “Els amants de la rambla del Celler”

dijous 23 de novembre de 2017 | 19:30h. | Ateneu Terrassenc

 

 

En Niel, des de la finestra de casa seva, observa el pas de dos nonagenaris, la Maria i en Joan, que agafats del bracet fan la seva passejada diària. L’observador intueix que, darrere d’aquell aspecte tan vulnerable dels dos vells amants, s’amaga la intensitat, la tristor i la felicitat de tota una vida en comú.

I en Niel no s’equivoca perquè aviat s’adonarà que el seu interès pel passat el durà a fer front a greus realitats del present, com l’assetjament immobiliari, els abusos a menors, les ferides mai no tancades de les guerres i la repressió, i l’afany del que se sap guanyador per un acte de força de mantenir la seva situació de poder i privilegi passant per damunt de qui sigui.

La novel·la pren el nom d’una concorreguda rambla de Sant Cugat del Vallès i ens porta també pel Poble-sec de la guerra i la postguerra, pel Sarrià artístic dels anys vuitanta, i fa un retrat del París bohemi i existencialista de la dècada de 1960 amb Yves Montand, Simone Signoret, Charles Aznavour, Jacques Prévert o Simone de Beauvoir barrejats amb els personatges de ficció.

La ploma de Víctor Alexandre torna a brillar en el terreny de la ficció amb un text que descriu els últims cent anys de la nostra societat amb una força argumental i narrativa que fan de la novel·la “Els amants de la rambla del Celler” un text impossible d’oblidar.

Publicat a